Početna

O testu

O školi

Kursevi

Kontakt


Dana Sati Minuta Sekundi
Dobitnici besplatnog pohađanja
Stefan Gligić
Dušan Graovac
Vuk Papuga
Vanja Konstantinović
Mioš Radojević
Jovan Trailović
Luka Donev
David Ulniković
Bogoljub Ćeranić
Borjana Golubović
Aleksa Pažin
Ilija Milošević
Bogdan Nešić
Petar Cvetković
Nikola Jovanović
Danilo Toza Todorović
Nina Stepanović
Jovan Mandić
Mateja Šeha
Mihailo Nikolić
Filip Stojiljković
Mihailo Gezović
Lazar Antić
Uroš Atanacković
Jovana Vujić
Anja Radosavljević
Aleksa Bunčić
Ana Stojković
Una Krivošija
Boris Donev
VAŽNO: Spisak je sortiran nasumično, a ne po uspehu na testu..

ONLINE PRIJAVA

Već sedamnaestu godinu za redom, računski centar SystemPro organizuje testiranje za upis nove generacije učenika. Kao i svake godine, 30 učenika koji pokažu najbolje rezultate na testu osvaja potpuno besplatno pohađanje Škole programiranja za talentovanu decu, koja traje celu školsku godinu. Pri rangiranju se vodi računa o uzrastu dece, a deca koja na testu pokažu izuzetne rezultate a ne nađu se među prvih 30 imaju mogućnost da upišu školu po povlašćenim uslovima. Do sada je našu školu besplatno pohađalo preko 900 učenika.

Testiranje je besplatno i održaće se u subotu, 23. septembra 2019. godine. Za testiranje mogu da se prijave odlični učenici osnovnih škola, od trećeg do osmog razreda, koji pokazuju posebna interesovanja za matematiku i informatiku. Kvalifikacioni test se sastoji od niza logičkih problema koje deca treba da reše u zadatom vremenu, ne obuhvata proveru školskog gradiva.

Svi zainteresovani učenici mogu se prijaviti za polaganje testa putem ONLINE PRIJAVE . Možete nas i lično posetiti u prostorijama SystemPro-a u Beogradu, u ulici Svetozara Markovića 24, I sprat, prijava je obavezna.

Očekujemo Vas!

Detaljnije

O školi

Škola programiranja za talentovanu decu otvorena je u okviru računskog centra SystemPro 2002. godine, kada je prva generacija polaznika polagala kvalifikacioni test. Od tada je u školu upisano šesnaest, i u toku je upis sedamnaeste generacije učenika, sa preko 900 dece koja su pohađala Školu programiranja.

Predavanja drže vrhunski predavači, dobitnici brojnih nagrada na različitim međunarodnim takmičenjima, a neki su i sami završili Školu programiranja za talentovanu decu centra SystemPro. Najbolja potvrda kvaliteta naše škole i naše metode jesu mnogobrojni domaći i međunarodni uspesi naših učenika.

Posebno želimo da istaknemo uspeh naših učenika koji se nekoliko godina za redom plasiraju u finalne runde prestižnog takmičenja u programiranju ImagineCup kompanije Microsoft i osvajaju medalje. Izuzetno smo ponosni i na naše učenike koji su danas najuspešniji studenti na najprestižnijim univerzitetima u Velikoj Britaniji(Kembridžu), Srbiji i drugim zemljama, i talentovani programeri zaposleni u firmama u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji, Srbiji itd. Mnogi od njih prvi put su se sreli sa programiranjem upravo u SystemPro-u.Detaljnije
Image 01

Programiranje i logika

Počevši od osnova jezika C++ u kome se rešavaju osnovni logički problemi programiranja, pa do modernog C# i programiranja Windows aplikacija, deca razvijaju programersku logiku kojom će biti sposobna da savladaju i najteže programerske izazove, i stiču iskustvo i znanja potrebna za pravljenje kompleksnih aplikacija.

Image 02

Internet programiranje

Učeći istoriju razvoja interneta i jezike za razvoj internet sajtova, od najjednostavnijih primena jezika HTML do najnaprednijih PHP i ASP.NET, nakon završenih kurseva naši polaznici umeju da samostalno naprave ozbiljne internet prezentacije.

Image 03

Robotika

Programiranjem na Lego Mindstorms platformi, a u kasnijim godinama na naprednijem Arduino mikrokontroleru, koristeći različite senzore i motore, deca sklapaju osnovne robote koji se samostalno kreću i izbegavaju prepreke.

Image 04

Baze podataka

Pri upoznavanju sa bazama podataka, polaznici uče osnove skladištenja podataka na računaru, njihovog povezivanja i obrade. Učenje se počinje kroz Microsoft Access, a potom se prelazi na ozbiljniju i izuzetno korišćenu SQL Server bazu, njeno povezivanje sa Internet prezentacijama i Windows aplikacijama.

Image 05

Grafički dizajn

Učenjem programa za obradu slike i pravljenja 2D i 3D animacija, polaznici uče kako da pripreme sliku za internet prezentaciju u Photoshopu, naprave Flash animaciju ili model za igricu u 3Ds Max okruženju.