SystemPro - Škola programiranja za talentovanu decu

Početna

O testu

O školi

Kursevi

Kontakt


Dana Sati Minuta Sekundi

ONLINE PRIJAVA

Već šesnaestu godinu za redom, računski centar SystemPro organizuje testiranje za upis nove generacije učenika. Kao i svake godine, 30 učenika koji pokažu najbolje rezultate na testu osvaja potpuno besplatno pohađanje Škole programiranja za talentovanu decu, koja traje celu školsku godinu. Pri rangiranju se vodi računa o uzrastu dece, a deca koja na testu pokažu izuzetne rezultate a ne nađu se među prvih 30 imaju mogućnost da upišu školu po povlašćenim uslovima. Do sada je našu školu besplatno pohađalo preko 900 učenika.

Testiranje je besplatno i održaće se u subotu, 22. septembra 2018. godine. Za testiranje mogu da se prijave odlični učenici osnovnih škola, od trećeg do osmog razreda, koji pokazuju posebna interesovanja za matematiku i informatiku. Kvalifikacioni test se sastoji od niza logičkih problema koje deca treba da reše u zadatom vremenu, ne obuhvata proveru školskog gradiva.

Svi zainteresovani učenici mogu se prijaviti za polaganje testa putem ONLINE PRIJAVE . Možete nas i lično posetiti u prostorijama SystemPro-a u Beogradu, u ulici Svetozara Markovića 24, I sprat, prijava je obavezna.

Očekujemo Vas!

Detaljnije

O školi

Škola programiranja za talentovanu decu otvorena je u okviru računskog centra SystemPro 2002. godine, kada je prva generacija polaznika polagala kvalifikacioni test. Od tada je u školu upisano petnaest, i u toku je upis šesnaeste generacije učenika, sa preko 900 dece koja su pohađala Školu programiranja.

Predavanja drže vrhunski predavači, dobitnici brojnih nagrada na različitim međunarodnim takmičenjima, a neki su i sami završili Školu programiranja za talentovanu decu centra SystemPro. Najbolja potvrda kvaliteta naše škole i naše metode jesu mnogobrojni domaći i međunarodni uspesi naših učenika.

Posebno želimo da istaknemo uspeh naših učenika koji se nekoliko godina za redom plasiraju u finalne runde prestižnog takmičenja u programiranju ImagineCup kompanije Microsoft i osvajaju medalje. Izuzetno smo ponosni i na naše učenike koji su danas najuspešniji studenti na najprestižnijim univerzitetima u Velikoj Britaniji(Kembridžu), Srbiji i drugim zemljama, i talentovani programeri zaposleni u firmama u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji, Srbiji itd. Mnogi od njih prvi put su se sreli sa programiranjem upravo u SystemPro-u.Detaljnije
Image 01

Programiranje i logika

Počevši od osnova jezika C++ u kome se rešavaju osnovni logički problemi programiranja, pa do modernog C# i programiranja Windows aplikacija, deca razvijaju programersku logiku kojom će biti sposobna da savladaju i najteže programerske izazove, i stiču iskustvo i znanja potrebna za pravljenje kompleksnih aplikacija.

Image 02

Internet programiranje

Učeći istoriju razvoja interneta i jezike za razvoj internet sajtova, od najjednostavnijih primena jezika HTML do najnaprednijih PHP i ASP.NET, nakon završenih kurseva naši polaznici umeju da samostalno naprave ozbiljne internet prezentacije.

Image 03

Robotika

Programiranjem na Lego Mindstorms platformi, a u kasnijim godinama na naprednijem Arduino mikrokontroleru, koristeći različite senzore i motore, deca sklapaju osnovne robote koji se samostalno kreću i izbegavaju prepreke.

Image 04

Baze podataka

Pri upoznavanju sa bazama podataka, polaznici uče osnove skladištenja podataka na računaru, njihovog povezivanja i obrade. Učenje se počinje kroz Microsoft Access, a potom se prelazi na ozbiljniju i izuzetno korišćenu SQL Server bazu, njeno povezivanje sa Internet prezentacijama i Windows aplikacijama.

Image 05

Grafički dizajn

Učenjem programa za obradu slike i pravljenja 2D i 3D animacija, polaznici uče kako da pripreme sliku za internet prezentaciju u Photoshopu, naprave Flash animaciju ili model za igricu u 3Ds Max okruženju.